free website templates


Over mij

Hoi!
Ik ben Niels en op het moment 24 jaar oud.
Ik ben als 10 jarige voor het eerst in aanraking gekomen met kippen toen ik van iemand een kip met vele kuikens kreeg. Hieruit is een hele hobby onstaan naast het houden van dwerggeiten samen met mijn vader. 

Mobirise
Het is ooit begonnen met een kip met kuikens, hier is het niet bij gebleven. Door de jaren heen zijn er hokken bij gekomen. Uiteindelijk had ik 3 hokken staan, toen ben ik in aanraking gekomen met de cochin kriel.
Ik heb broedeieren destijds gekocht bij een fokker van de kleur porselein, wat waren dat leuke dieren! 
Na ze uit te hebben gebroed kwam het volgende probleem; hoe kom ik nou aan een nieuwe haan. Dat heeft me 2 jaar geduurd. Uiteindelijk heb ik hem gevonden en begon ik ermee te fokken. 

Het bleek niet zo makkelijk te zijn, vooral de perfecte porselein tekening is lastig. Het is zeker niet zo dat als je 2 mooie dieren hebt dat er mooie uitkomen, sterker nog meestal fokken die niks. 

Inmiddels ben ik ver opgeschoten met de fokkerij.

En ik broed nu elk jaar weer wat uit, de ouder dieren probeer ik 2 jaar te houden, de uiterlijk op latere leeftijd is belangrijker dan die als jongdier zijnde. 

Tegenwoordig heb ik 4 vrijstaande hokken en een tuinhuisje vol dieren, ik fok meerdere kleuren en naast cochinnen heb ik ook nog bonte leghorns en sabelpootkrielen sinds dit jaar. 

Cochin krielen

Contacts

Email: info@cochinkrielen.nl